luni, 16 decembrie 2013

embosarea

Embosarea este tehnica de modificare a suprafetei suportului de hartie de diferite dimensiuni, astfel incat sa adauge calitati sculpturale si dimensionale acesteia.

Deseori utilizat impreuna cu serviciul de imprimare folio, embosarea este un proces care foloseste presiunea aplicata pe partea din spate a materialului, modificandu-i suprafata si dandu-i un aspect tri-dimensional cu efect ridicat sau un aspect in relief.

Suportul de hartie este reliefat, astfel incat sa redea o atentie distincta, captand in felul acesta privirea consmatorilor, produsul finit va avea impact pe piata de prezentare.

In general, embosarea este un procedeu des folosit pentru a atrage atentia sau pentru a  converti un contrast textural de calitate pe suportul folosit.Embosarea si debosarea sunt folosite in special pentru a crea un efect deosebit.
Embosarea este folosita in arta decorativa, ca bijuterii, fabricarea de carti, argintarie, si chiar in productia textila. Diferite editii ale unor carti valoroase sunt innobilate cu aceasta metoda, dandu-le un aspect aparte si oferindu-le pozitia de carti de prestigiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu